Външното министерство на Южна Корея обяви днес нови санкции срещу две лица

...
Външното министерство на Южна Корея обяви днес нови санкции срещу две лица
Коментари Харесай

Южна Корея санкционира руски гражданин за участие в оръжейни програми на КНДР

Външното министерство на Южна Корея разгласи днес нови санкции срещу две лица и две организации поради хипотетичното им присъединяване в оръжейни стратегии на Северна Корея, написа " Ройтерс ".

Санкциите са ориентирани срещу бивш южнокорейски жител, Чой Чон Гон, който e придобил съветско поданство, както и срещу две притежавани от него компании, сподели министерството. Санкции има и срещу неназован севернокореец, който е подкрепял Чой.

След придобиването на съветско поданство, Чой е упрекнат в нарушаване на глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации посредством подкрепяне на противозаконни финансови действия на Северна Корея.

Според южнокорейското министерство, това е първият случай в който Сеул постанова едностранни наказания на разположение от корейски генезис.

Припомняме, че разполагащата с нуклеарни оръжия Северна Корея тества разнообразни оръжия, в това число най-голямата си междуконтинентална балистична ракета. Така ускорява напрежението Южна Корея и нейния съдружник, Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР